Een infraroodcabine

De ideale ontspanning voor lichaam en geest

Wilt u uw gezondheid een boost geven?

Kies dan voor de unieke warmte van een infraroodsauna!  Infraroodlicht is de natuurlijke warmte die de zon uitstraalt. Het is 100% veilig en wordt zelfs gebruikt om vroeggeboren baby’s te verwarmen.

Beeld uzelf in dat u de heerlijke zonnestralen op uw huid voelt op een zomerse dag. Zo voelt het om in een infraroodcabine te vertoeven. Deze aangename warmte verwarmt u van binnenuit zodat u intens gaat transpireren en uw lichaam kan ontgiften.

Het grote voordeel van een infraroodcabine is dat u thuis op een rustige manier aan uw gezondheid kunt werken.

U zit relaxed in uw infraroodcabine zonder iets te doen, maar het effect op uw gezondheid is spectaculair. Meteen een goede reden om een infraroodcabine te kopen!

infraroodcabine gezondheid

Hoe werkt een infraroodcabine?

De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt met elektrische stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt.

Hoeveel kost een infraroodcabine?

De prijs van een infraroodcabine wordt bepaald op basis van de afmetingen, de afwerking en het type infraroodstralers. U kunt hier zover in gaan als u zelf wilt. Het is een cliché, maar: ‘the sky is the limit’.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een infraroodcabine?

Wie is de fabrikant en waar gemaakt?

Controleer voordat u een infraroodsauna gaat kopen wie de fabrikant is en waar het product gemaakt is. Veel bedrijven importeren merken van Chinese fabrikanten waarvan de kwaliteit niet altijd gegarandeerd is. Vraag dus altijd naar achtergrondinformatie over de fabrikant.

Kan de verkoper deze informatie niet geven? Neem dan geen risico en kijk dan verder naar een ander verkoopadres voor infraroodcabines. U wilt tenslotte niet dat u achteraf zonder service of verkoopondersteuning komt te zitten. Pas ook op voor infraroodsauna’s die op internet worden verkocht.

Controleer de werking van de infraroodcabine

Als u een infraroodsauna koopt, wilt u natuurlijk zeker weten dat die goed werkt. Vraag daarom bij de verkoper altijd naar de golflengte van de infraroodstralen.

Volgens NASA heeft een straling onder de 4.000 nanometer geen enkele therapeutische waarde. Hierdoor wordt enkel een oppervlakkig effect op de huid bereikt en heeft u bovendien te maken met nadelige effecten van deze ‘korte golf’ straling.

Bij korte golf straling detecteren de zenuwen in ons lichaam te laat dat een te hoge temperatuur wordt bereikt, wat nadelige gevolgen kan hebben. Laat u dus niet misleiden en weet zeker dat u een infraroodcabine met veilige lange golf infraroodstraling (IR-C) aanschaft.

De juiste veiligheidscertificaten

Beschikt de infraroodcabine over de juiste veiligheidscertificaten? Veiligheid is bij de aankoop van een infraroodsauna essentieel. Controleer dan ook altijd of de infraroodcabine over de juiste veiligheidscertificaten beschikt en voldoet aan de gestelde veiligheidsnormen.

Zijn de stralingselementen veilig en betrouwbaar?

Controleer altijd of de stralers in de infraroodsauna’s ÜL-gecertificeerd zijn. Deze certificering geeft aan dat de infraroodcabine productveilig is en wordt uitgegeven door Underwriters Laboratories.

Is de infraroodcabine gemaakt van duurzaam hout?

Controleer of de infraroodsauna het FSC-keurmerk draagt. Deze certificering garandeert dat voor de productie van de sauna enkel duurzaam hout is gebruikt. Dit is belangrijk omdat in andere gevallen illegaal gekapt hout gebruikt werd waardoor waardevolle natuur verloren is gegaan.

Ook de kwaliteit van het hout is belangrijk. U wilt immers een sauna die lang mee gaat, er goed uitziet en comfortabel is. Dit betekent aangename zittingen, complementaire ramen en deuren, op maat gemaakte afdeklijsten en hout dat niet splintert.

Belichting en entertainment

Lichten in de cabine zijn onmisbaar als u bijvoorbeeld een boek wilt lezen. Andere mensen kiezen dan weer voor een infraroodcabine met een ingebouwd geluidssysteem. Overweeg welke extra functies u allemaal wilt voor u overgaat tot de aankoop. Een ingebouwd geluidssysteem of radio zorgt ervoor dat u volledig tot rust kunt komen tijdens een sessie in de infraroodcabine.

Een timer in de cabine zorgt er dan weer voor dat u niet te lang in de cabine blijft zitten. Sommige cabines zijn uitgerust met een programmeerbare timer die de cabine automatisch uitschakelt als de tijd verstreken is, terwijl goedkopere cabines werken met een zandloper.

De meer luxueuze cabines zijn ook uitgerust met een kleurtherapie module. Afhankelijk van het gewenste resultaat kan men een aangepaste kleur instellen.

Werd lijm gebruikt?

Het gebruik van lijm duidt op mindere kwaliteit. De lijm produceert gassen die de lucht in de cabine ongezond maken. Kies liever voor vakmanschap. Dit wil zeggen: nauw aansluitende verbindingsstukken en schroeven.

De plaatsing van de bediening

Ook de plaatsing van de bediening is een belangrijk aandachtspunt. Een bedieningspaneel zorgt ervoor dat u de instellingen gemakkelijk kunt aanpassen. Naar buiten gaan om de instellingen aan te passen in het midden van een sessie kan de ervaring echter verstoren. Kies dus voor een infraroodcabine met een bedieningspaneel aan de binnen- en buitenkant.

Uw infraroodcabine bij Comfort Company

De theorie is interessant, de praktijk nog zo plezant. Daarom bieden wij u van Comfort Company graag de mogelijkheid om aan den lijve te ondervinden wat een infraroodcabine voor u kan betekenen.

Wij laten u daarom graag eens een cabine uitproberen. Als u nadien helemaal overtuigd bent, werken wij met plezier een offerte op maat voor u uit.

Onze welness experts begeleiden u bovendien bij het maken van de juiste keuzes in functie van uw specifieke wensen en gezondheidsklachten!

Comfort Company - Health Mate Puurs
Ontdek ons uitgebreide aanbod van infraroodcabines