Hoeveel kost een infraroodcabine?

De prijs van een infraroodcabine wordt bepaald op basis van de afmetingen, de afwerking, het type infraroodstralers, of het om een cabine gaat voor binnen of buiten en eventuele extra’s.

U kunt hier zover in gaan als u zelf wilt. Het is een cliché, maar: ‘the sky is the limit’.

waarom infraroodcabine

Welke factoren beïnvloeden de aankoopprijs van een infraroodcabine?

De afmetingen

De meest voor de hand liggende prijsbepaler is de grootte van de cabine. Zo zijn er infraroodsauna’s voor een of twee personen, maar ook waarin u met meerdere personen kunt liggen op ergonomisch verstelbare banken. Het is dan ook logisch dat er een aanzienlijk prijsverschil is tussen beide cabines.

Daarnaast speelt het model een rol. Zo zijn er standaard rechthoekige en vierkantige uitvoeringen.

De kwaliteit van de gebruikte materialen

Al onze infraroodcabines zijn binnenin afgewerkt met Rode Canedese Ceder. De buitenkant met Rode Ceder ofwel Hemlock om de prijs wat te drukken.

Op 95% van de cabines die wij bij Comfort Company aanbieden heeft u ‘levenslang’ garantie op ALLES (uitgezonderd op de bluetooth-muziekinstallatie).

Concreet: stel dat de lichttherapie over 8 jaar stuk is, dan komt er iemand van de fabriek bij u langs om die te vervangen. Kostenplaatje: materiaal: €0, transportkost €0, werkuren: €0!  Dat zegt genoeg over de gebruikte materialen!

Wij gebruiken dus niet alleen de beste materiaalsoorten maar binnen die soorten ook nog eens eerste keuze materialen. Zo is bijvoorbeeld de Canadese Red Cedar de beste houtsoort om te gebruiken in infraroodcabines, omdat die het best de infraroodgolven weerkaatst.

Zij bevat van nature ook harsen die houtrot en schimmelvorming voorkomen. Daarnaast blijft Red Cedar steeds aangenaam ruiken, zet niet uit en ‘trekt’ niet.

Bovendien gebruiken wij de ‘eerste keuze’ Red Cedar. Die bevat geen ‘weren’ en wordt geteeld in eigen aangelegde cederwouden die duurzaam beheerd worden.

Enkel door de beste materiaalsoorten te zoeken en binnen die soorten ook nog eens de ‘eerste keuze’ te gebruiken, kunnen wij met een gerust geweten levenslang garantie aan huis geven!

De gebruikte infrarood elementen

Het type infraroodstralers bepaalt mee de prijs van uw infraroodsauna. Er bestaan drie types: korte golfstralers, midden golfstralers en lange golfstralers.

Het type straler bepaalt hoe de infraroodwarmte wordt afgegeven en hoe diep die inwerkt in het lichaam. Korte golf stralers dringen het diepst door en worden daarom alleen maar gebruikt door dokters en kinesisten, maar worden ook in bepaalde omstandigheden afgeraden.

Een midden golfstraler is minder krachtig dan de korte golf straler, maar moet u wel verstandig gebruiken. Zo gebruikt u die best niet langer dan 15 minuten.

Een lange golfstraler mag u onbeperkt gebruiken. Deze zijn minder sterk dan een full spectrum en korte golfstraler en kunnen geen schade veroorzaken aan het lichaam.

Twee zaken zijn belangrijk om te onthouden.

  1. Ons lichaam straalt ook infraroodwarmte uit. Hoe beter we die frequentie benaderen, hoe beter de werking en hoe beter het verhoopte resultaat. In het merendeel van onze cabines worden elementen gebruikt die die frequentie benaderen.
  2. Lampen die ‘rood’ worden zijn ‘korte golven’ en die zijn ronduit ‘gevaarlijk’!

Cabines die dus ‘full spectrum’ golven aanbieden lijken aantrekkelijk, maar dat betekent niet dat ze ‘goed werken’.

Zij produceren in hoofdzaak middengolf, in mindere mate de korte golf en in zeer beperkte mate zeer korte, lange golf!

Extra’s

U heeft de keuze uit allerlei extra’s om uw sauna mee aan te kleden. Een zitbank zit er standaard in, maar ook hoofdsteunen zijn mogelijk. Ook heeft u LED verlichting waarmee lichttherapie mogelijk is. Het is zelfs mogelijk om muziek af te spelen in de cabine. Ook deze opties komen natuurlijk met een meerprijs.

Wat is het verschil in energie en de werkingskosten van een infraroodcabine in vergelijking met de klassieke Finse sauna?

De klassieke Finse sauna Een infraroodcabine
Moet een half uur tot drie kwartier opwarmen. Een infraroodsauna hoeft niet lang op te warmen. Na een kwartiertje bereikt u al de gewenste warmte van 50 graden.
Een sessie met volledige opwarming kost tussen 2,20 en 3,30 EURO. Een sessie van 20 minuten, inclusief een opwarming van 10 minuten in de infraroodsauna, kost gemiddeld slechts 0,25 EURO aan elektriciteit. Dat is vergelijkbaar met het gebruik van een haardroger.
Dagelijks gebruik van uw sauna zal uw elektriciteitsrekening doen stijgen met 66 EURO per maand wanneer die gedurende 20 minuten gebruikt wordt nadat u de sauna opgewarmd heeft. Dagelijks gebruik van uw infraroodcabine zal uw elektriciteitsrekening doen stijgen met 6 EURO per maand wanneer die gedurende 20 minuten gebruikt wordt nadat u de cabine opgewarmd heeft.

De meeste personen gebruiken de cabine 2 tot 3 keer per week. 

Uw infraroodcabine bij Comfort Company

Infraroodcabines zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijs varieert tussen 2.500 en 11.000 EURO. Kom langs en samen bepalen wij welke cabine voor u het beste geschikt is.

Bekijk vooraf zeker eens thuis waar u eventueel een cabine zou kunnen plaatsen en meet al eens op hoe lang en breed de beschikbare plaats is. (Al onze cabines zijn 194 cm hoog).

Had u graag al een concreet idee van de prijs van een infraroodcabine? Neem dan eens een kijkje op http://www.healthmate-puurs.be en laat u verleiden door ons uitgebreid aanbod aan infraroodcabines.

Comfort Company - Health Mate Puurs
Ontdek ons uitgebeide aanbod van infraroodcabines